Jurnalism online

Am citit un articol despre o intalnire a presei francofone ce a avut loc la Bucuresti. Ei isi pun problema realizarii unui cod deontologic pentru jurnalismul online. Este vorba de migrarea presei clasice pe online.

Internetul a dat nastere deja la doua sisteme destul de diferite de jurnalism. Blogurile si sistemele de tip digg.com. Apar astfel 3 directii una care isi dezvolta un cod deontologic si care se presupune mai rationala si cu rol educativ, una puternic subiectiva (blogurile sunt personale) si una supusa capriciilor publicului.

Voi ce credeti? Isi vor pastra toate o pondere importanta in viitor ? Vom fi influentati de presa? Vom fi influentati de personalitati ? Vom fi influentati doar de ce ne place ?

Published by

Vlad

Educatia e cea mai buna investitie.

4 thoughts on “Jurnalism online”

  1. Internetul, un mediu neconventional prin definitie, a dat nastere mai multor curente, nu doar in jurnalism. Cred ca o sa mai apara forme de jurnalism online ce vor coexista cu cele actuale. Este posibil si ca unele forme sa dispara la un moment dat dar cu siguranta jurnalismul clasic nu va putea exista in forma sa “clasica”.

  2. Blog-urile sunt urmarite in mod deosebit datorita subiectivismului iar cititorii incapabili sa isi faca o parere dupa un jurnal online subiectiv prefera sa adopte parerile unui blogar ce pare mai avizat. In viitor jurnalele online puternice cred ca vor fi obiective si se vor orienta dupa un cod deontologic insa vor fi si o multime infinita (pana la un anumit numar :d) de jurnale subiective care vor prezenta stiri de o calitate slaba. In ceea ce priveste blogurile ele prezinta si vor prezenta doar stiri considerate importante de cel care le va posta si care isi va arata deplinul subiectivism in ceea ce priveste subiectul. De cod deontologic la un jurnalist amator, cum este un blogar nu cred ca se poate discuta. (poate peste 20jdeani).

  3. Eu mi-am batut cuie in … scriind pe blogul meu articolul Un cod etic al postarilor pe blog disponibil pe http://www.plusvaloare.ro/blog/?p=4
    Am gasit, parca pe blog-ul/domeniul jurnalismonline , o reactie amestecata dar aprinsa din partea unui jurnalist pe tema codului etic propus.
    A nu te gandi acum la un cod etic , eventual deontologic, este ca si cum ai amana peste 20jdeani sa te gandesti ca exista morala sau macar ca ar trebui restaurata.

  4. Pingback: webcam sesso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.