In criza castiga cei care se pot adapta mai usor

Nu mai e o noutate ca e criza. Pentru intreaga piata de media online, cu siguranta nu este un lucru bun, dar orice criza aduce oportunitati pentru cei care gasesc momentul potrivit sa investeasca. Criza ii va cerne si pe cei care nu s-au dezvoltat pe baze mai stabile si au profitat doar de cresterea sustinuta a pietei.

Ideea este simpla, intr-o piata in care putini investesc putin, cine va investi mai mult va fi mult mai vizibil. Cum multinationalele trebuie sa astepte aprobari de la centru, le va fi greu sa se adapteze la piata si vor raspunde cu intarziere la intrarea puternica a oricarui jucator local. De aceea cred ca jucatorii locali vor inregistra un boom in 2009. In plus, ei vor putea sa isi adapteze mai usor strategia in functie de raspunsul pe care il are la campaniile desfasurate.

Desi criza le va reduce bugetele, multi jucatori locali si , in general, mici vor incepe sa acorde o mai mare importanta promovarii. Intr-o piata care crestea rapid de la sine, nu se observa usor importanta promovarii. Intr-o piata care creste mai greu, orice dezvoltare puternica se va face in dauna altor jucatori. Pentru a realiza acest lucru, partea de promovare va fi foarte importanta. Multinationalele stiu asta din experienta si, de aceea, investesc constant in promovare. Jucatorii locali invata asta abia acum.

2009 va fi anul in care cea mai mare crestere in bugetele de promovare se va simti la jucatorii locali.

Published by

Vlad

Educatia e cea mai buna investitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.