Site-uri mici si noi

In ultimul timp au aparut din ce in ce mai multe site-uri care incearca sa se vanda direct la clienti. Majoritatea nu cunosc piata de online si nici macar piata de media. Le dauneaza mult politica de vanzare, mai ales ca sunt la inceput.

In ultimul timp, au venit de la clienti destul de multe site-uri care sunt la inceput. Nu sunt cunoscuti in piata si nu pot folosi datele legate de audienta pentru ca traficul se dubleaza de la luna la luna. Preturile sunt in afara pietei si proiectele nu pot fi monitorizate. Majoritatea nu au incercat sa mearga la agentiile din piata si incearca sa prinda clienti cu care sa dea lovitura. Nu cred ca cineva va cumpara un proiect inca la inceput daca nu primeste un cost foarte bun.

Ma astept ca noul serviciu de la trafic.ro sa aduca un val nou de site-uri care incearca sa se vanda singure. Cateva sunt chiar bune, dar au in continuare probleme legate de politica de vanzari. Cred ca este mai bine sa vinzi tot spatiul la jumatate din pret decat sa tina de un cost ocupand 20% din trafic, mai ales cand politica nu are la baza o cunoastere temeinica a pietei. Cred ca ar trebui sa incerce intai sa ajunga in mediaplanuri si, apoi, sa incerce sa isi ocupe spatiul disponibil. Din puntul asta de vedere tot o agentie din piata poate face acest lucru mai usor pana cand site-ul se impune in piata ca brand.

Published by

Vlad

Educatia e cea mai buna investitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.