Targetarea pe intervale orare si pe zile

Am citit un post la Marius legat de re-targetare. Este vorba de targetarea creativului (a banner-ului) in functie de ora sau zi. E o posibilitate interesanta a internet-ului care este, inca, putin exploatata la noi.
Avantajul este posibilitatea adaptarii mesajului in functie de obiceiul de consum. Desi nu sunt facute studii pentru piata din Romania, se stie ca sunt cateva momente importante:
– dimineata cand se citesc stirile si noutatile, se bea prima cafea etc.
– la pranz, cand se cauta un site de unde sa comanzi ceva de mancare (aici nu ma pot abtine sa nu mentionez: www.cemancamazi.ro)
– intre 16 si 18 s-au cam terminat de rezolvat problemele si poti consulta un ghid TV sau pentru iesitul in oras, oamenii incep sa se pregateasca sa plece
– intre 18 si 20 sunt cei intarziati pe la birou
Exemplele sunt pentru cei care acceseaza internet-ul de la birou. Obiceiurile de consum pentru cei care acceseaza internet-ul de la birou ar putea fi si mai complexe. Cele de mai sus nu se aplica tuturor site-urilor. Un studiu in acest sens ar prezenta si alte obiceiuri de consum interesante.
Dezavantajul este costul suplimentar pentru realizarea mai multe executii.Cred ca este un cost justificat, dar costurile pentru realizarea creatiei pentru online sunt inca neglijate, in sensul ca se fac in ultima instanta si nu sunt alocate separat fata de costul media.
O alta problema este pe cale de a se rezolva, solutiile pentru servire pot, in majoritatea cazurilor, sa ruleze mai multe bannere in functie de astfel de targetari, fara interventii suplimentare in timpul campaniei.

Mai exista si alte solutii pentru imbunatatirea ratei de click, de mentionat, este sistemul de alocare a bannerelor in functie de rata de click. Adserver-ul poate aloca in timp real mai multe afisari banner-ului care performeaza cel mai bine.

Published by

Vlad

Educatia e cea mai buna investitie.

One thought on “Targetarea pe intervale orare si pe zile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.