Unilever si o buna platforma de comunicare online

Sper ca ati remarcat cu totii ultimul frame din spoturile Unilever. Este evident ca Unilever foloseste www.petocuri.ro ca platforma de comunicare online pentru multe din brand-urile sale. E o initiativa interesanta si sunt curios care vor fi rezultatele. Este normal ca platforma sa le apartina (nu de alta, dar daca tot baga atatia bani ar fi si normal).

Site-ul este bine facut si are o pozitie buna in trafic.ro. Practic, in cateva luni s-a ridicat in top 10 pe categorie. Totusi, in ciuda unei investitii masive (cred ca investitia in spoturile de pe TV strange cateva milioane bune) nu a putut depasi site-urile mai vechi cu comunitatile deja formate. Acelasi lucru se poate vedea si in sectiunea de sport, in care Sport.ro (promovat puternic pe TV) inca nu depaseste Gsp.ro si Prosport.ro.
Este un lucru normal ca o comunitate sa se formeze in timp. De aceea investitia va trebui continuata pe termen lung.

Ma uimeste insa lipsa unei strategii pentru campaniile online Unilever, care nu se leaga de Petocuri.ro, cel putin pana in acest moment. Cred ca investitia pe online pentru online o sa fie mai eficienta decat investitia pe TV pentru online.
Una peste alta este o initiativa buna pentru ca se incearca crearea unei comunitati cu care se vor asocia brand-urile. Este mult mai greu sa realizezi o comunitate in jurul unor brand-uri.
Sunt curios daca piata este suficient de matura pentru ca investitia in crearea unei comunitati sa fie mai mare decat investitia in asocierea cu o comunitate deja formata.

P.S. Am vazut ca platforma se extinde si pe alte media, a aparut o revista si o carte. Exista si un utilizator “petocuri” pe YouTube http://www.youtube.com/profile?user=petocuri. Asteptam niste virale in viitor…

Published by

Vlad

Educatia e cea mai buna investitie.

5 thoughts on “Unilever si o buna platforma de comunicare online”

  1. o mica precizare: saitul e al lor si manageriat de catre agentia lor…e o idee buna insa executia inca este foarte slaba. ca si idee, cred ca Unilever s-a prins ca e ceva cu online-ul dar inca e la abc 🙂

  2. Dragos,
    Sa zicem ca e un pas bine facut de unul dintre cei doi mari spenderi in publicitate de oriunde in lume.
    Se pot face mai multe lucruri, in special ceva pe online pentru online, dar lipsa experientei nu este doar problema lor, piata inca este la inceput.

  3. Buna Dana,
    Au scos si o carte Pe Tocuri. Nu e vorba de noutate, ci de consecventa. E vorba de o platforma de promovare, nu un simplu site promotional.

  4. Da, si mie mi-a placut platforma, si astept sa vad cum o sa-l foloseasca. Intrebam de carte (o stiu, am vazut-o si la Diverta) pentru ca nu eram sigura daca Unilever are vreo contributie… ma gandeam ca poate ai alte surse. Totusi e scrisa de Mihaela Nicola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.